به گزارش سافت گذر، تنش اقتصادی میان چین و آمریکا پس از تحریم هوآوی در ماه می 2019 شدیدتر شده است. حالا در جدیدترین اتفاق، چینیها تصمیم گرفتهاند تمامی رایانهها و تجهیزات ساخت خارج را از ادارات دولتی حذف کنند.
آنطور که مقامات این کشور آسیایی تصمیم گرفتهاند، قرار است طی 3 سال همه دستگاهها که 20 تا 30 میلیون عدد هستند را از ادارات دولتی حذف و آنها را جایگزین کنند. برنامهریزی شده تا 30 درصد این اتفاقات در سال 2020 رخ دهد و سپس در سالهای 2020 و 2021 به ترتیب 50 و 20 درصد تجهیزات جایگزین شوند.
طبیعتاً این اقدام تبعات خاص خودش را دارد. برای مثال، کمپانیهایی نظیر HP و Dell که با چین همکاری میکنند قطعاً ضرر خواهند کرد. خودِ شرکتهای این کشور مانند لنوو که قطعات محصولاتشان را از سایر تولیدکنندگان در خارج از چین میخرند هم متضرر خواهند شد. ضمناً، سیستم عامل ویندوز نیز دیگر قربانی این تصمیم خواهد بود.
این اقدام دلیل دیگری است بر اینکه تنش اقتصادی آمریکا و چین فعلاً فروکش نخواهد کرد. سال گذشته هم ZTE دیگر نتوانست با کمپانیهای واقع در ایالات متحده روابط تجاری داشته باشد و چین هم اعلام کرد برای تولید پردازنده بیشتر تلاش خواهد کرد تا دیگر به آمریکا وابسته نباشد. حتی در روزهای ابتدایی امسال نام برخی شرکتهای خارجی در لیست سیاه دولت چین قرار گرفت. در این بین، بسیاری از کمپانیها از ترس بدتر شدن اوضاع، در حال انتقال کارخانههای خود به خارج از چین هستند.
منبع: neowin.net